tisdag 4 november 2014

Föredrag om Marguerite Duras

Ikväll ska jag på föredrag om Marguerite Duras på Östasiatiska museet. Det är en serie på tre föredrag. Förutom att museet är vackert så har de också ett bra kafé, om än dyrt. Äntligen hittar jag något som jag också får biljetter till. Ska bli trevligt!



Serie: Marguerite Duras 100 år

4 november 2014 kl. 18:00-19:30
  
Författaren, dramatikern och regissören Marguerite Duras föddes 1914 i Franska Indokina. Hon är en av 1900-talets stora författare, känd för sina skildringar av livet i kolonierna. Följ serien på Östasiatiska museet!

Var: Östasiatiska museet, Stockholm

Pris: 80 kr

Indokina i Marguerite Duras författarskap. Älskaren och En fördämning mot Stilla havet utspelar sig i Franska Indokina. De räknas till Marguerite Duras mest lästa romaner och har många självbiografiska inslag. Duras växte upp i Saigon. Livet i kolonierna var inte alltid lätt, med fattigdom, kolonialism, grusade förhoppningar – och bitterhet. "Det var den totala orättvisan", sammanfattade hon sin barndom.

Samtal mellan Mattias Aronsson, fil dr fransk litteratur med inriktning mot postkoloniala studier, Francoise Sule, Stockholms universitet och Ida Westin, Svenska Akademiens Nobelbibliotek.

Serien om Duras fortsätter under november. Läs mer om kommande tillfällen: 18 november och 25 november


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar